A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

SPOLOČNÉ UVAŽOVANIE

VOLEBNÁ KAPITULA

Po intenzívnych dňoch zaoberania sa našou situáciou v kongregácii, stanovenými témami a aktuálnymi otázkami, nám boli umožnené dni spoločného uvažovania pod vedením rehoľnej sestry z inej kongregácie - sestry Micheline Rossignol.

Dáva nám impulzy z vybraných statí Svätého písma, z ktorými sme konfrontované aj na kapitule: spoluzodpovednosť, vernosť rehoľnej charizme, vedenie vo svetle evanjelia.

Generálna kapitula, ktorá sa pravidelne koná každých šesť rokov, má za úlohu (tak ako aj táto) ako „pracovná“ nielen spätne vyhodnotiť splnené úlohy, ale ako „volebná“ aj zvoliť nové generálne vedenie:

generálnu predstavenú, generálne asistentky, ako aj generálnu ekonómku a generálnu sekretárku.

Voľba generálnej predstavenej sa uskutoční v sobovu, 11. augusta. Nová generálna predstavená je ďalšou z priamych nástupkýň našej zakladateľky. Bude to zvláštny deň, v generálnom dome prežívaný slávnostne.

Po ňom nasleduje čas prerušenia, obvykle odporúčaná prestávka v práci kapituly. Voľby členiek generálneho vedenia sa budú konať v nasledujúcom týždni.

Pri voľbe apoštola Mateja, o ktorej hovoria Skutky apoštolov, sa zhromaždený zástup Ježišových nasledovníkov modlil: Pane, ukáž nám, koho si si vybral!

Aj my sme povolané takto sa modliť. Pozývame všetkých, ktorý sú s nami v týchto dňoch spojení, aby sa k nám pripojili. Sestry v celej kongregácii sa za to modlia už niekoľko mesiacov.

Po uplynutí týchto napätých dní sa opäť prihlásime so správami.